Gabriel Jonsson

Vernissage; ett slut och flera begynnelser

Åsikter och Funderingar, Om att vara konstnär

Inga kommentarer


Dela det här inlägget

Jag hade min vernissage på Galleri Karlsson & Lindstedt i Norberg i lördags. Jättetrevligt att så många trotsade värmen och kom förbi, stort tack till alla er! Bra samtal, väl ordnad vernissage och sålda verk, vad mer kan en önska?

norberg-july-exhibition

 

 

 

I och med allt som hänt det gånga året med utställningar, uppdrag och konstnärliga möjligheter, känns det som att mitt konstnärskap äntligen börjar ta fart. Samtidigt känns det som ett avslut.

Fler tankar i inlägget…

Jag har jobbat mot den här utställningen hela det gångna året, men samtidigt går strävan efter min första separatutställning tillbaka ännu längre: till för fem år sedan då jag stod rådvill efter att ha tagit examen på Konstfack, till den där dagen för åtta år sedan då jag började Konstfack och ängsligt sökte efter var jag befann mig i förhållande till den vita funktionalistiska kuben, till när jag gick på Lunnevads folkhögskola och bestämde mig för att bli konstnär istället för arkitekt. Det var för 9 år sedan, nästan en tredjedel av mitt liv. De senaste veckorna har jag arbetat hårt med att få klart de sista verken och det är en helt fantastisk känsla att se hur alla dessa års slit och arbete slutligen får stå tillsammans, och det håller ihop. Jag är väldigt stolt över utställningen.

Imorgon ska jag börja plocka ut mina saker ur ateljén i Västerby; lokalen ska istället byggas om till veterinärklinik. Det känns vemodigt, samtidigt som det är ett tydligt tecken på att min tid i Hedemora, vars start jag beskrev i det här blogginlägget, går mot sitt slut. Det känns stort att se tillbaka på tiden som gått sedan de där raderna hösten 2014. Nu väntar nya äventyr; den här gången med lite mer tillförsikt inför vad som komma skall.

PS. Jag rekommenderar verkligen alla som har möjlighet att besöka utställningen. Ryktena om Norbergs död i spåren av att Konditoriet Elsas försvann i lågorna är kraftigt överdrivna. Det finns ett trevligt Cafe på torget och Klockargården är mysig. Dessutom är det elektronikafestival nu i helgen och den 6e är det kulturdag med bland annat gratiskonsert med Ale Möller. DS.

0 kommentar till det här inlägget

Skriv en kommentar